Fem Poble

18 diciembre 2014

Divagacions de barra sobre un poble que es resisteix a ser poble

Fem Poble

Si li preguntes a algú de Pego de on es, segur que ell contestarà amb molt d’orgull  “Jo soc de Pego” .  Ho diem amb el nostre to característic, unes vocals exageradament obertes com si volguérem fer de la “o” final tot un mon on Pego seria el centre del mon i tots tingueren que saber per on esta Pego. La gent de fora segur que a molts de vosaltres en alguna ocasió vos ha dit: Es que la gent de Pego sou de Pego. Com si es poguera ser de Pego i de algun altra lloc a la volta. Però ho diuen perquè senten que els Pegolins estem orgullosos de ser del nostre Poble i per davant de tot som de Pego.

En canvi tot aquest orgull no es reflecteix desprès en valorar tots aquells valors que te el Poble per a poder desenrolar-se turísticament. Qui de vosaltres no ha dit en alguna ocasió aquestes paraules? Es que en Pego no hi ha res, com tenen que vindre els turistes?. I es que  malgrat tot aquest orgull desprès no valorem  o millor dit, no posem en valor tots aquells recursos que te el poble com a tal.

Una de les frases també prou comú es “Es que en Pego costa molt moure a la gent”. I es que en muntar algun negoci o activitat diferent, costa molt que arriben a ser un èxit.  Realment no se molt be per quina raó passa, tal volta eixe orgull de pegolí  ens fa ser una mica envejosos, no se.  Però tinc mes clar que en quant ens alegrem del èxit dels nostres veïns haurem guanyat molt com a poble. 

La primera carta de poblament de Pego te 735 anys. El poble que tenim hui en dia es el resultat de les relacions de tots els seus habitants entre ells, i amb aquesta vall que hem ocupat a lo llarg del temps. Un poble de eixa edat de segur que te un patrimoni extens per a mostrar. Però tal volta el que ens falta als pegolins es estar convençuts de mostrar lo interessant que pot ser per als turistes. Personalment crec que el tenim, però de vegades estem davant i no ens donem conter.  Quin patrimoni creus tu que seria interessant per als turistes? Tal volta en publicar aquest articul en les xarxes socials si cadascú en publicarà un, ens obriria els ulls del que tenim realment. El meu es la Crosta. Quin es el teu?

Visca Pego.